10 gode råd

10 gode råd

Lav en restedag

Det kan være en god ide at have en restedag. Med en restedag kan man tømme ud i sit køleskab og dermed spare penge og mindske madspild ved at bruge det mad der alligevel bare vil have blevet smidt ud. Nogen retter man kunne lave kunne være en suppe, sammenkogte retter eller tøm køleskabets retter

Køb ind på fuld mave

Man køber for meget ind, når man er sulten fordi man bliver fristet til alle tingene. Derfor er det bedst at købe ind efter et måltid altså efter man har spist og ikke er sulten. Det er vigtigt at man kun fylder kurven med det man har brug for. Man skal være opmærksom på ikke at blive lokket i snack-fælden

Hav' et basislager

Hav et godt lager af konserves, krydderier og tørvarer. Godt med bønner, færdigsovse eller flåede tomater. Det gør det nemt at lave aftensmad fordi man ikke skal ud for at købe basistingene. 

Lav en madplan

Det er en god ide at lave en madplan. Med en madplan sikrer man sig at man kun køber ind til de retter man skal lave. Det gør at man kan spare en masse madspild fordi man ikke køber ting ind som man ikke skal bruge. Der er mange der mener at de ikke kan finde tid til at lave en madplan. Men det tager altså ikke særlig lang tid. Man kan lave det på omkring 15 min hvis man søger på Pinterest eller google efter ideer til opskrifter.

Frys grøntsager

Husk man kan fryse grøntsager. Man kan skære dem ud i stykker. Så er de lette at komme direkte i resteretter.

Indret dit køleskab

Man bruger for det meste det mad der står forrest i køleskabet først. Derfor er det en god ide at sætte de madvarer der er tættest på bedst før datoen eller dem der ikke kan holde så længe forrest. Det lyder meget enkelt men det er meget effektivt.

Genopliv grøntsager

Et lille hack er at man kan genoplive en slatten gulerod ved simpelthen bare lægge den i koldt vand i ca. 3 timer. Det er et lille hack der kan genoplive en slatten gulerod eller andre kedelige grøntsager.

Undgå flerstyksfælden

Mange supermarkeder laver tilbud ved at sige fx 2 for 5 kr., 1 for 3,5 kr. Eller 2 for ens pris. Det får det til at virke som om at det er en meget god ide at købe to. Men så vil mange alligevel kun spise/drikke den ene, det vil sige halvdelen. Og så smider de bare den anden ud. Så har vi lige mistet penge plus lavet madspild. Derfor er det vigtigt at man køber det man kan spise, ikke mere.

Lav den rette mængde mad

Det er vigtigt at lave den rette mængde mad. Mange kan nemt komme til at lave alt for meget mad, fordi de undlader at tænke over hvor meget ens familie og en selv kan spise. Hvis man bare bruger kort tid på at tænke over hvor meget man egentlig kan spise. Når man så har lavet maden og sidder og spiser er det også vigtigt at man kun tager det man kan spise op på sin tallerken. Hellere tage to gange end at tage en gang og så ikke kunne spise det og smide halvdelen ud.

Plastikbøtter og poser

Det er en god ide at have mange plastikbøtter og poser. De er gode til at opbevare rester til andre dage. Dermed kan vi mindske madspild.

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang