Opskrifter

Opskrifter

Her kan i finde opskrifter som er gode til at tømme køleskabet uden at man skal ude og købe nyt mad. 

Ved at man en gang i mellem laver nogen af de her opskrifter, kan man være med til at mindske madspild og dermed passe på klimaet samt budgettet.

Biksemad:

Ingredienser:

  • 500 g flæskesteg eller andet kød du har i køleskabet
  • 500 g kartofler
  • 1 skalotteløg
  • Smør eller olie til stegning
  • 4 æg
  • Worcestershire sauce
  • 1 håndfuld persille til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Kog kartoflerne
  2. Skær de kogte kartofler og kødet i små tern.
  3. Pil skalotteløget og snit det fint.

  4. Steg løget let i smør eller olie på en stor pande, til det er klart og næsten gennemsigtigt.

  5. Tilsæt kartoflerne, og lad dem stege med, til de får lidt stegeskorpe og er gyldne.

  6. Vend kødet med kartofler og løg på panden og varm biksemaden godt igennem.

  7. Steg spejlæg i lidt olie på en anden pande.

  8. Skyl og hak persillen fint

  9. Servér dem til biksemaden sammen med Worcestershiresauce, syltede rødbeder og persille.

Velbekommen

Tøm-køleskabet-pastasauce

Ingredienser:

  • 3 spsk olivenolie
  • 200 g Hakkede zittauerløg eller champignoner i skiver
  • 2 Store hakkede fed hvidløg
  • 2 spsk Koncentreret tomatpuré
  • 500 g Rester af grøntsager
  • 2 dl Grøntsagsbouillon
  • 1 dåse Hakkede tomater med chili
  • 2 tsk Eddike, fx mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk Tørret oregano
  • 1,5 tsk Groft salt
  • 400 g Tørret pasta, fx spaghetti eller bucatini
  • Hakkede krydderurter eller top fra grøntsager.

Fremgangsmåde:

  1. Lad olien blive varm i en stor gryde.
  2. Svits løg eller champignoner sammen med hvidløg og tomatpuré ved jævn varme i ca. 5 min.
  3. Skær imens grøntsagerne i små tern og kom dem i gryden sammen med bouillon, hakkede tomater, eddike, oregano og salt.
  4. Kog pastasaucen ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til.
  5. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, til pastaen er mør uden at være blød. Lad den dryppe af i et dørslag.
  6. Læg pasta og tøm-køleskabet-pastasauce lagvis i et lunt fad.
  7. Server med et drys grønt og revet ost.

Velbekommen

Tøm-køleskabet-suppe

Ingredienser:
  • 25 g Smør
  • 2 Hakkede løg (ca. 200 g)
  • 2 Pillede fed hvidløg
  • 1 liter Grøntsagsbouillon
  • 500 g Blandede grøntsager
  • 1,5 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
  • 2 tsk Groft salt
  • Friskkværnet peber
  • Croutoner

Fremgangsmåde:

  1. Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  2. Svits løg og hvidløg ved jævn varme i ca. 5 min.
  3. Tilsæt bouillon og grøntsager, bring suppen i kog og kog ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til.
  4. Blend suppen og tilsæt fløde (gem evt. ½ dl til pynt), salt og peber.
  5. Smag tøm-køleskabet-suppen til. Tilsæt ekstra bouillon, hvis du vil have en tyndere suppe.
  6. Pynt suppen med croutoner

Velbekommen

Her kan i sende jeres egen fantastiske opskrift, så andre kan få glæde af den.

Bare send den, så bliver den tilføjet til siden så hurtigt som muligt :)

Her er en hjemmeside som kan hjælpe dig med at finde opskrifter der passer lige til hvad du har i køleskabet.

Bare søg på hvad du har og så finder den opskrifter:)

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang